Spabad

Föreställ dig en stjärnklar vinterkväll, ett par minusgrader i luften och att då få smyga ner i ett spabad med 38 º-igt vatten. Att efter en stressig dag på jobbet eller efter ett hårt träningspass få krypa ner i sitt alldeles egna spabad och njuta.
Efter flera hundra levererade spabad kallar vi oss spabadsspecialister!

Att välja spabad tycker många är ett svårt beslut, det finns mängder av kar, tillverkare och prisklasser att välja bland.
Vi har valt att satsa på kvalité och erbjuder spabad från Svenska Viskan Spa

V-serien

AsperöBjörköEkeröLindöVindöÄngsö

S-serien

DonsöLärköRönnöSandöSaltöBoköLovöStjärnöTrollö

Viskan spa

Viskan är den enda spabadstillverkaren i Sverige, extra roligt för oss är att de är lokala då de endast tillverkas 3 mil från Borås i Kinna.

Viskan använder endast marknadens ledande tillverkare av pumpar och styrelektronik såsom Balboa och Gecko.

Spabaden är rikligt utrustade med massor av massagejets, kraftfulla pumpar och belysning för en optimal massage och badupplevelse, de är även anpassade för oss Skandinaver så baden är lite djupare än branschstandard så axlarna täcks av vatten.

Vi har flertalet av Viskans modeller i butiken, så besök oss för att provsitta eller varför inte provbada.

För en uppdaterad lista med alla modellerna och tekniska specifikationer besök www.viskanspa.se

Vi har alltid flera spabad i butiken så kom in och provsitt eller varför inte provbada för att se vilket spabad som passar Er bäst!

Varför spabad?

Även om många tror att spabad endast är en lyxprodukt, kan det istället vara ett måste för att klara vardagen. Det finns vetenskapliga fördelar förknippade med spabadsbesök och läkare använder spabad som en del i olika behandlingar.

1. Stress Relief

Det finns fysiologiska och psykologiska orsaker till att ett spabad så framgångsrikt minskar stress och hjälper dig att varva ner under stressade tider. Hydrotherapy i kombination med värmeterapi och att vara nedsänkt i vatten gör det möjligt för kroppen att släppa spänningar och stela muskler samt att öka blodgenomströmningen.

2. Reumatikersmärta ”Artrit”

En resa till en massör är ibland den enda lättnad för de som lider av kronisk artrit och ledsmärta. Ditt spabad är bokstavligen din egen mekaniska massör. Ett spabad är ett utmärkt sätt att underlätta den dagliga bördan av ständig ledvärk.

3. Bättre sömn

Värme sänker kroppens inre temperatur och ger utrymme för naturlig avkoppling. Till skillnad från användandet av mediciner och receptbelagda hjälpmedel, uppmuntrar cirkulationen och värmen i ett spabad kroppen att varva ner och vila, vilket leder till en mer harmonisk sömn.

4. Typ 2-diabetes

En nyligen genomförd undersökning i New England Journal of Medicine visar att de som lider av Typ 2-diabetes kan dra fördelar av att regelbundet använda ett spabad. Studien visade att de drabbade upplevde en signifikant minskning i blodsockernivåer och en bättre sömn efter att ha lagt ner 30 minuter om dagen i ett spabad.